A vodka minél tisztább, annál jobb

vodka

Alaposan körbe kell járnunk a témát, ha szeretnénk megérteni, hogy az egyik miért nem éri el még a 10 ezer forintos árat sem, míg a másik akár az 50 ezret is meghaladhatja. Persze ennél még drágább is lehet egy üveg vodka, attól függően, hogy milyen alapanyagokból készül. Ebből még mindig nem derül ki, hogy mit tartalmaz a drágább vodka és mi nincs az olcsóbb változatokban.

Érdekes, de ennek éppen az ellenkezője az igaz. Ha drágább, akkor valószínűleg arra kell figyelnünk, hogy mi nincs az adott változatban, tehát a szennyeződésektől nagymértékben mentes italról beszélünk.

Ezek nem olyan szennyeződések, amelyek károsak az egészségre nézve, csupán nagyban befolyásolják az ízélményt. A végeredmény szempontjából fontos a burgonya, illetve a gabona minősége, továbbá az sem mindegy, hogy milyen vizet használnak a készítése során.

A kifogástalan tisztaság érdekében, a lepárlás után a vodka szűrésen is átesik. Az árakat nagyban befolyásolhatja az adott márka marketingje is. Ezek alapján könnyebben eldönthető, hogy kinek mennyit ér egy üveg vodka.