A NYESZ jelentése – Mi az a nyugdíj előtakarékossági számla?

nyugdíj előtakarékossági számla

Sokan már évtizedekkel a nyugdíjas kor előtt fontolóra veszik a takarékoskodást. De mit is lehet választani? Miben bízhat meg az ember? Gyakran merül fel a NYESZ. Miről is van szó. A nyugdíj előtakarékossági számla államilag támogatott lehetőséget biztosít arra, hogy egy privát befektetési számlát nyisson, és azon keresztül kezdjen el takarékoskodni a nyugdíjas éveire.

Mielőtt persze valaki eldönti, hogy ezt választja, fontos leszögezni, hogy szükség van egy alap szintű kereskedésre a NYESZ számla létrehozásához és használatához. Ami persze jó oldala az egésznek, hogy alacsony kockázatú értékpapírok vásárlása is megoldható ezzel. Főleg azoknak jó választás ez, akik nem akarnak minden egyes nap a pénzügyekkel bajlódni.

Kihez fordulhat az érdeklődő? Bátran felveheti a kapcsolatot a Grantis szakembereivel, akik segítenek kiválasztani a megfelelő számlát, illetve annak a létrehozásában is rendelkezésre állnak. A szakemberek is felhívják arra a figyelmet, hogy aki a NYESZ-en gondolkozik, az jól teszi, ha picit megtanulja, pontosan miről is szólnak az értékpapírok és mit jelent a tőzsdézés, annak érdekében, hogy igazán sikeres legyen az a megtakarítási forma.

Ugye mindig jól jön, ha valaki ismeri töviről hegyire a termékeket és a piacot ahol vásárol. Nem kell természetesen mindenhez érteni, elég egy alap szintű tudás ahhoz, hogy sikeres legyen a NYESZ. Ami jó oldala az egésznek, hogy számos olyan értékpapír és alap létezik, amik minden pénzügyi háttértudás nélkül megbízhatóan képes pénzt termelni.

Ha valakinek segítségre van szüksége a NYESZ-szel kapcsolatban, nyugodtan fordulhat a grantis.hu szakembereihez, akik készséggel állnak rendelkezésre. Egy olyan független pénzügyi tanácsadói vállalkozásról van szó, amelyiknek a legfontosabb feladata annak a megfelelő ajánlatnak a megtalálása, ami minden téren beválik a kliensnek.

Sokan azzal a kérdéssel keresik fel a céget, hogy milyen mértékű adókedvezmény jár a NYESZ után? A nyugdíj előtakarékossági számla befizetése után annak évi 20%-a, de legfeljebb 100 ezer Forint adójóváírást kaphat vissza az ember a befizetett személyi jövedelemadódból.