A magyar pálinka páratlan

pálinka

Nehéz lenne olyan embert találni, aki nem ismeri ezt az italt. A pálinka alapjában véve gyümölcspárlat. Gyümölcscefre, must, esetleg gyümölcsvelő lepárlásával készül. A legnépszerűbb gyümölcsök, amelyeket felhasználnak a készítéséhez a szilva, a körte, az alma, a kajszibarack vagy az eper, azonban bármilyen fajtából kiváló ital készülhet. Az alkohol foka minimum 37,5 % kell legyen, vagy ettől magasabb.

Hazánkban a pálinka nemzeti italnak számít. Az említett gyümölcsök mellett, a vadon termő alapanyagokból is előszeretettel készítik ezt a kiváló italt. Nagyon népszerű ezek közül a vadmálna, a bodza vagy a kökény. A termékek minősége nemcsak az alapanyagoktól függ, hiszen nagyon fontos az eljárási folyamat is a készítés során.

Az italnak hagyományai vannak. Jól jön egy kupica pálinka az ebédhez és a vacsorához egyaránt. Remek kedvcsináló, ezért a baráti összejöveteleknél is igencsak hamar az asztalra kerül. Abban biztos lehet, hogyha ezt az italt fogyasztja a társaság, akkor a hangulat felhőtlen lesz.