A korszerű és költséghatékony Ariston gázkazán

Ariston gázkazán

Manapság egyre inkább előtérbe kerül a különböző fűtéstechnikai rendszerek tervezésénél a környezetkímélő és költséghatékony megoldások alkalmazása. A kondenzációs gázkazán a hagyományos gázkazánokhoz képest akár 20%-kal nagyobb teljesítményre is képes lehet.

Ez a kondenzációs technológiának köszönhető, amely az égés során keletkező magas hőmérsékletű füstgázt fel tudja használni, ezzel extra energiához juttatva a rendszert. A modern Ariston gázkazán is ezen az elven működik, jól kombinálható akár fali vagy padlófűtéssel. 2018-tól Magyarországon már csak kondenzációs kazánokat lehet beszereltetni, így az Ariston gázkazán remek megoldás lehet kazáncsere vagy új fűtési rendszer kiépítésénél.

A gázkazán bekötése előtt gázterv készítése és kéményseprői ellenőrzés is szükséges, továbbá a bekötés során mindent a szabályoknak és a törvénynek megfelelően kell végezni. A modern Ariston gázkazán intelligens időjáráskövető rendszerének köszönhetően a legoptimálisabban alakítja a belső hőmérsékletet, jelentős energiát és pénzt megspórolva.