A Fekete Péntek előnyei és hátrányai

Online rendelés akciókkal

Ez is, mint oly sok más szokás, Amerikából származik. Néhány éve még egyáltalán nem számított elterjedtnek Európában, manapság azonban a világ minden pontján élnek a szupermarket láncok és a webáruházak a Fekete Péntek bevetésével, mint marketingfogással.

A hatás rendszerint nem szokott elmaradni. Az emberek sok esetben az áruházak előtt több nappal tábort vernek, hogy elsőként juthassanak hozzá a leárazott termékekhez.

Amikor megnyílnak a kapuk, a roham elkezdődik és sajnos sok esetben ilyenkor megmutatkozik a Fekete Péntek árnyoldala is, mivel a vásárlók egymás és a saját testi épségüket nem kímélve próbálják megszerezni az akciós árucikkeket. Szerencsére az online rendelés sokkal civilizáltabb módon zajlik és nem tartogat veszélyeket.

A Fekete Péntek általában minden év novemberének a második felében kerül megrendezésre. A pontos dátum a Fekete Péntek esetében webáruházanként változó szokott lenni. Nem árt, hogyha szemfülesek maradunk, mert sajnos könnyen bedőlhetünk a kamu árengedményeknek is.