A fatüzelésű beépíthető kandalló igazi varázsa

fatüzelésű beépíthető kandalló

A mai modern kandallók egy része ötvözik magukban a hagyományos megjelenést és a technológiai újításokat. Azonban sokan nem szeretnék azt, ha a szoba falától elkülönülve, szabadon állna. Tökéletes választás ilyen esetben a remekül igényre szabható fatüzelésű beépíthető kandalló.

A modernizációnak köszönhetően, ezek már nemcsak a felületükkel szolgáltatják a hőt, hanem a légfűtés elvét alkalmazzák. Így nem kell attól tartani, hogy a szoba másik sarkában dermesztő hideg lesz, míg a kandallóhoz közel pedig izzasztó meleg. A fatüzelésű beépíthető kandalló tisztítása sem olyan ördöngösség már.

Takarítás után nem lesz minden koszos a környezetében. Nemcsak remek fűtési megoldás, hanem meghitt hangulatot is kölcsönöz az otthonnak. A fatüzelésű beépíthető kandalló az egész család kedvence lesz. Remek kikapcsolódás az is, ha csak a tüzet nézve beszélgetnek a kanapén ülve egy hideg téli estén. Az egész szobát betölti a kellemes melegség és a megnyugtató fény, ami egyáltalán nem bántja a szemet.

A külső légbevezetéses kandalló rengeteg előnye

A kandallók kiválasztásánál és beépítésénél az egyik legfontosabb szempont, amit szem előtt kell tartani, az a biztonság. Hiszen, ha nem megfelelően működik, az nagyon veszélyes lehet, akár még füstmérgezéshez is vezethet. A külső légbevezetéses kandalló a lehető legbiztonságosabb változat.

Éppen ezért, a termékkínálatban szinte csak ilyen termékekkel lehet találkozni. Azonban külső megjelenésében annyi változattal lehet találkozni, hogy nem könnyű a választás. A külső légbevezetéses kandalló működési elve lényegében annyi, hogy a benne végbemenő égési folyamathoz oxigénre van szükség. Ugyanakkor ehhez külső térből jut hozzá és nem a szoba levegőjéből.

Így teljesen kizárható, hogy az égés során keletkező füst visszajusson a szobába. A külső légbevezetéses kandalló emellett elképesztően hatékony. Hiszen a külső oxigénben gazdag levegővel táplálja a folyamatot, nem pedig a lakásban lévővel. Kellemes meleggel látja el a lakást és a használata pedig hihetetlenül egyszerű. Nem kell folyamatosan figyelemmel kísérni.