A 3D nyomtatás otthon is lehetséges

3d nyomtatás

Vannak olyan nyomtatók, amelyek teljesen élethű tárgyat készítenek, nem kell a papírnál leragadnunk velük. A 3D nyomtatás évek óta elterjedt a köztudatban, azonban keveseknek adatik meg az esély, hogy kipróbálják, esetleg tartsanak egyet otthon.

Ezek a nyomtatók nagyon különlegesek, mivel a tárgyakat kézzel foghatónak teremtik meg, amit úgy kell elképzelni, hogy vékony rétegeket tesz egymásra, amíg elkészül a forma. Ma már nem kell hatalmas gépekre gondolnunk, mert asztali méretűt is beszerezhetünk. Nem fogunk vele túl nagy tárgyakat elkészíteni, de egy kis díszhez vagy egyéb használati tárgyakhoz tökéletesen megfelel. Mindig lesznek olyan használati tárgyak, amit nem tudunk beszerezni, de ilyenkor a keresgélés helyett választhatjuk a 3D nyomtatást is.

Régen, ha valamilyen kézzel fogható tárgyra volt szükségünk, akkor először az öntőformát kellett elkészíteni, de erre ma már egyáltalán nincs szükség. A kisebb darabszámú gyártáshoz és az otthonunk díszítéséhez a 3D nyomtatók lesznek ideálisak.